Grup infracțional, suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani – destructurat de procurori și polițiști

0

Procurorii Procuraturii mun.Bălți în comun cu Ofițerii Direcției Investigații Nord a Inspectoratului Național de Investigații și ai Inspectoratului de poliție Bălți, au documentat activitatea ilegală a unui grup de persoane suspectate de organizarea unor scheme frauduloase de evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari, într-o cauză penală pornită conform elementelor infracțiunilor de spălare de bani în proporții deosebit de mari şi evaziune fiscală (243 alin.(3) lit.b) și art.244 alin.(2) lit.b) din Codul penal).

Potrivit materialelor urmăririi penale, de la începutul anului 2020 și până în prezent, membrii unui grup infracțional din nordul țării, urmărind scopul eschivării de la plata impozitelor și obținerea banilor „cash” au creat o schemă infracțională de contrafacere și vânzare a produselor alcoolice.

 
     În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că fiecare membru al grupului avea rolul său prestabilit ca: achiziționarea alcoolului etilic fără acte de proveniență, pregătirea ambalajelor și recipientelor必利勁 , prepararea băuturilor alcoolice contrafăcute și vânzarea acestora atât persoanelor fizice, cât și agenților economici pe întreg teritoriul țării.

  
     În rezultatul mai multor percheziții efectuate la 15.08.2023 de polițiști au fost depistate și ridicate 22 153 de sticle goale cu volum 0,5-0,7 l cu etichete contrafăcute ce ar aparține unor companii renumite producătoare de băuturi alcoolice din țară, 765 litri de alcool de culoare galben-auriu și 125 de litri de alcool incolor, inclusiv 395 de litri de alcool etilic, dar și 1500 de timbre de acciz contrafăcute. Totodată, au fost depistați și ridicați bani în sumă de peste 500 000 de lei. 


     Patru persoane bănuite de implicare în săvârșirea infracțiunilor au fost reținute pentru 72 de ore, iar alte cinci sunt cercetate în stare de libertate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata