Guvernarea PAS deocamdată nu știe dacă Rusia, în iunie, ne va livra gaz Moldovei

0

Situația energetică a Republicii Moldova rămâne incertă, iar guvernarea PAS nu știe dacă în iunie țara noastră va primi gaze naturale din Federația Rusă. Despre aceasta vicepremierul Andrei Spînu a declarat în cadrul unei conferințe de presă.

“Moldovagaz este în contact cu Gazprom, noi discutăm cu Moldovagaz, la moment nu avem alte informații decât cele care au fost prezentate anterior. Pentru mine este uneori greu de înțeles care vor fi acțiunile, ori noi contăm pe o relație corectă, transparentă și cu predictibilitate, nu avem la moment o astfel de situație. Decizia CSE de a cumpăra cele 25 milioane de metri cubi de gaz în proprietatea statului face parte din acest scenariu”, a declarat Andrei Spînu.

Potrivit protocolului adițional contractului semnat cu Gazprom, până la data de 1 mai, partea moldovenească urma să realizeze un audit al datoriilor istorice ale Moldovagaz față de compania rusească, în baza căruia urma să fie stabilit calendarul de achitare a datoriilor. Republica Moldova nu și-a onorat obligațiunea, ceea ce înseamnă că există probabilitatea ca Gazprom să rezilieze contractul și să nu mai livreze gaze naturale țării noastre.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata