Guvernul a aprobat majorarea cotelor de capacitate pentru instalațiile fotovoltaice

0

În scopul valorificării surselor de energie regenerabilă, Cabinetul de miniștri a aprobat majorarea cotelor de capacitate pentru instalațiile fotovoltaice montate pe terenuri până la valoarea de 120 MW.
Decizia vine ca urmare a interesului sporit pentru instalațiile solare, manifestat de investitori, în special pentru cele fotovoltaice pe terenuri. În prezent, sunt depuse 144 de cereri la instalații fotovoltaice pe clădiri cu o capacitate de 111,2 MW, precum și 21 de cereri cu o capacitate de 10,56 MW. Respectiv, pentru instalațiile eoliene și tehnologiile non intermitente există interes mult mai redus.
Astfel, în vederea atingerii valorii necesare pentru instalațiile fotovoltaice, s-a decis diminuarea și realocarea capacităților inițiale, din contul tehnologiilor de generare non intermitente, cogenerare pe bază de biogaz, singaz și biomasă.
Noile modificările vor contribui la creșterea producerii proprii de energie, asigurarea dezvoltării durabile, ameliorarea schimbărilor climatice și atragerea investițiilor într-o perioadă relativ scurtă de timp. Totodată, vor contribui la crearea locurilor de muncă, având în vedere interesul demonstrat de investitori asupra tipurilor de tehnologii în domeniul surselor de energie regenerabilă, în special cele fotovoltaice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata