Guvernul construiește o bază militară la Băcioi? Ceban: Ar fi luat 26 de hectare de la autoritățile locale

????????????????????????????????????
0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că este „grav” faptul că autoritățile au alocat 26 de hectare de teren pentru o bază militară în comuna Băcioi, fără să întrebe autoritatea locală.


„La Băcioi, pe care societatea să nu cunoască, au fost alocate 26 de hectare, fără ca să întrebe pe cineva, fără ca să întrebe autoritatea locală, pentru o bază militară care urmează să fie dislocată pe acel teritoriu”, a declarat Ceban într-o declarație de presă.

Primarul general a spus că Primăria Chișinău a aflat despre această alocare de teren din presă și că acum încearcă să documenteze mai multe despre acest caz.

„Acum încercăm să documentăm acest caz mai mult, să vedem dacă Primăria de acolo a primit ceva de la Guvern, dacă a fost terenul comunei Băcioi, să vedem dacă a fost deposedată localitatea de acest teren, este grav”, a spus Ceban.

Primarul general a criticat modul în care autoritățile au procedat în acest caz, spunând că acesta este un exemplu de „lipsă de transparență și de consultare”.

„Este un exemplu de lipsă de transparență și de consultare. Nu știm cine a luat această decizie, nu știm care este scopul acestei baze militare, nu știm cine va fi acolo, nu știm ce vor face aco樂威壯 lo. Este un mister”, a spus Ceban.

Primarul general a cerut autorităților să clarifice aceste aspecte și să informeze publicul despre acest caz.

„Vom continua să urmărim acest caz și să cerem autorităților să clarifice aceste aspecte și să informeze publicul despre acest caz”, a spus Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata