Guvernul identifică noi măsuri pentru prevenirea deteriorării drumurilor publice naționale

0

Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, instituirea Sistemului informațional de cântărire în mișcare a vehiculelor aflate în circulație pe drumurile publice din Republica Moldova. 

Noua platformă digitală va permite monitorizarea traficului rutier, în scopul cântăririi în mișcare și măsurării dimensiunilor vehiculelor care circulă pe drumurile publice. Aceasta va automatiza procesul de cântărire a sarcinii pe osie și preselecție a vehiculelor ce depășesc limitele de sarcină admisibile. Totodată, sistemul va efectua măsurători 24/7 pe tot parcursul anului și va acoperi cel puțin 95% din totalul fluxului de camioane care circulă pe drumurile publice.

Prin implementarea sistemului, va fi asigurată prevenirea deteriorării drumurilor publice naționale din cauza depășirilor de greutate a camioanelor și va contribui la majorarea duratei de exploatare a drumurilor și la reducerea cheltuielilor de întreținere și de reparație curentă a acestora.

De asemenea, sistemul va asigura controlul accesului la date și securizarea datelor colectate a utilizatorilor. Prin această măsură, Guvernul urmărește îmbunătățirea calității serviciilor publice și creșterea eficienței utilizării mijloacelor Fondului rutier  în scopul administrării și întreținerii drumurilor publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata