Guvernul intenționează să împrumute de la Polonia cinci milioane de euro

0

Guvernul Republicii Moldova va iniția negocieri cu banca polone犀利士5mg ză Bank Gospodarstwa Krajowego referitoare la un împrumut de cinci milioane de euro pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii prin intermediul Organizaţiei pentru dezvoltarea antreprenoriatului (ODA).

În decizia guvernului se spune că a fost înfiinţată o delegaţie oficială pentru negocierea proiectului acordului de împrumut, condusă de viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice şi digitalizării, Dumitru Alaiba, transmite democracy.md, cu referire la infotag.md. 

Proiectul de acord prevede că Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) va acorda Moldovei un împrumut de cinci milioane de euro pe şapte ani, inclusiv o perioadă de graţie de 12 luni. Rata fixă a dobânzii va fi de 0,5% pe an; dobânda rămasă (până la rata convenită) va fi plătită de Comisia Europeană din grantul aprobat către BGK în aceste scopuri.

Creditul va fi rambursat trimestrial în rate egale în valoare de 208.333 euro. Acordul nu presupune cheltuieli de la bugetul de stat. Riscul de credit va fi suportat de instituţiile financiare participante.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata