Guvernul Lituaniei va oferi R. Moldova un sprijin de 750.000 de euro, ajutor pentru primirea refugiaților din Ucraina

0

Lituania oferă R. Moldova 750.000 de euro pentru a ajuta la gestionarea fluxului de refugiați ucraineni. Cabinetul de miniștri din Lituania a votat proiectul de hotărâre astăzi, 28 februarie.

Acest lucru a fost făcut ca răspuns la o solicitare oficială a Republicii Moldova privind primirea refugiaților care fug de invazia Ucrainei de către Putin.

„Agresiunea militară fără precedent a lui Putin în Ucraina i-a forțat pe cetățeni să-și părăsească casele și să caute azil în țările vecine. Una dintre acestea, Moldova, cere ajutor în fața unui aflux mare de refugiați ucraineni. Conștient de situația dificilă, Cabinetul alocă mijloace de ajutor pentru a face față situației de urgență. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta oamenii în mijlocul agresiunii lui Putin”, a declarat ministrul lituanian de Finanțe Gintare Skaistė.

Amintim că, în ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 18 471 traversări persoane, dintre care un număr de 9 481 pe sensul de intrare în țară. De asemenea, în total, potrivit ultimelor date, în țara noastră au intrat peste 70.000 de cetățeni ucraineni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata