Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană

0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a semnat cu puțin timp în urmă cererea de aderare țării pe care o conduce la Uniunea Europeană.

Amintim că, Volodimir Zelenski a cerut astăzi ca țara sa să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență. El a spus că soldații ucraineni nu luptă doar pentru țara lor, invadată de Rusia, ci pentru toată Europa.

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”,  a spus el într-un mesaj televizat.

„Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga”, a mai spus președintele ucrainean.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata