Guvernul Norvegiei oferă un grant de 34 de milioane de euro pentru securitatea furnizării gazelor naturale în Republica Moldova

0

Guvernul Norvegiei este dispus să acorde țării noastre un grant în valoare de 34 de milioane de euro, prin intermediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre țara noastră și BERD în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Resur威而鋼 sele financiare vor fi folosite pentru achiziționarea de gaze naturale și suplinirea stocurilor, precum și pentru diversificarea furnizorilor și surselor de aprovizionare cu resurse energetice. Potrivit autorităților, acest lucru va avea drept rezultat și diminuarea costurilor medii ale gazelor naturale achiziționate.

De menționat că, anterior, Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare au semnat un acord de împrumut, în valoare de 300 de milioane de euro, în vederea realizării proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata