Guvernul PAS a micșorat alocațiile lunare pentru unii veterani, deținători ai distincțiilor de stat din fosta URSS

0

Au scos din buzunarele veteranilor câte 400 de lei pe lună. Guvernul PAS a modificat importanța unor distincții de stat, acordate în perioada fostei URSS, fapt care duce la micșorarea alocațiilor lunare, pe care le vor primi veteranii. Este vorba despre proiectul hotărârii de Guvern pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului nr. 533 din anul 1995 cu privire la drepturile cetățenilor Republicii Moldova decorați cu distincții de stat ale fostei URSS, aprobat de cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița.

“Acest proiect prevede modificarea anexei menționate astfel, încât toate persoanele decorate cu distincții de sta ale foste URSS să fie egalate în modul corespunzător cu disecțiile de stat ale Republicii Moldova. Astfel, se propune ca distincțiile de stat ale fostei URSS Ordinul “Drapelul Roşu”, Ordinul “Războiului pentru Apărarea Patriei” clasele I şi II, Ordinul “Steaua Roşie”, Ordinul “Slava”, Ordinul “Pentru bărbăţie personală” să corespundă cu distincția de stat a Republicii Moldova Ordinul “Credință Patriei” de clasa I”, a declarat Tudor Mancaș, secretar general al ministerului Muncii.

În urma modificărilor operate de Guvernul PAS, deținătorii acestor distincții se vor încadra în categoria persoanelor, care beneficiază de o alocație lunară de 100 de lei. Până acum, aceste distincții erau valabile cu Ordinul “Ștefan cel Mare”, iar deținătorii acestuia primeau câte 500 de lei pe lună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata