La ce etapă se află reabilitarea străzilor 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun. Ceban: Se lucrează la turații maxime

0

Străzile 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun se modernizează văzând cu ochii. Potrivit primarului general Ion Ceban, pe str. 31 August 1989, în acest moment se lucrează simultan pe tronsoanele str. A. Șciusev – str. P. Movilă, la trotuare și carosabil și str. Ismail – str. Ciuflea, la rețeaua de canalizare pluvială.

„Pe tronsonul A. Șciusev – T. Ciorbă, partea stângă, trotuarul a fost executat în proporție de 90%, începând cu pregătirea patului de fundare, până la pavaj. Pe partea dreaptă a fost așternut stratul de piatra spartă și urmează aplicarea pavajului. Următorul sector, până la str. P. Movilă, partea stângă, la fel a fost amenajat în piatră spartă. Se lucrează pe părți, în formă de șah, pentru a nu bloca total accesul pietonilor.

Pe partea carosabilă, până la ora actuală, s-a reușit așternerea stratului de piatră spartă.

Urmează a fi reabilitate căminele de vizitare, ce aparțin SA „Termoelectrica”, care s-au dovedit a fi într-o stare nesatisfăcătoare, cu planșee în stare de degradare avansată. În acest sens, se așteaptă modificările la proiect de la IMP „Chișinăuproiect””, a declarat Ceban.

Edilul spune că din cauza densității străzii cu rețele edilitare, a căror cotă, față de cota terenului de fundare, este redusă, obținerea unui grad de compactare devine mai complicată. Totodată, nivelul apelor freatice este unul ridicat, fapt care necesită măsuri suplimentare de consolidare a terenului de fundație, care nu au fost prevăzute inițial.

Respectiv, conform cerințelor contractului, pentru fiecare strat aplicat se execută inițial sectoare experimentale, după care urmează un șir de rapoarte și expertize, care duc la întârzierea procesului de execuție (valabil pentru toate 3 străzi).

„Totodată, rămâne nesoluționată problema comună pentru toate cele 3 străzi – arborii situați în aliniamentul stradal supuși defrișării, care necesită eliberarea autorizației de rigoare. Toate aceste aspecte încetinesc procesul de executare a lucrărilor, dar sunt niște etape care trebuie parcurse. După expertize, identificarea soluțiilor și aprobări – lucrările se vor accelera”, a conchis Primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata