Guvernul se pregătește să oprească toată activitatea? Vezi ce spune un membru al cabinetului de miniștri

0

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că după restricțiile anunțate în data de 9 septembrie, lockdown-ul este pasul următor. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu reprezentanții teatrelor și a sălilor de concret.    

„COVID este un război, iar acest război este despre vieți omenești, creșterea ratei de decese este exponențială, dacă mecanismele nu vor da rezultate, atunci vom fi nevoiți să oprim total activitatea. Lockdown-ul este exact pasul următor, noi doar putem profita de aceste măsuri ca să diminuăm cazurile COVID, ca să putem activa. Dar în contextul acestui nou val, acestei forme noi de virus, unica soluție este vaccinarea, iar instituțiile culturale sper să dea un exemplu comportamental în lupta cu pandemia”, a declarat Prodan.

Prezenți la eveniment, directorii teatrelor, sălilor de concerte, organizatorii de evenimente de masă, s-au arătat nedumeriți referitor la mecanismele de control și aplicarea măsurilor impuse de CNESP. Totodată, au solicitat să fie gândit un protocol prin care publicul să poată fi informat începând de la etapa achiziției a biletelor despre procedura sanitară și respectarea normelor acesteia. De asemenea, au solicitat creare unui mecanism pentru procesarea datelor cu caracter personal.

Amintim că, din 11 septembrie, accesul persoanelor cu vârsta de peste 18 ani la evenimentele desfășurate în aer liber, precum spectacole, concerte, festivaluri, etc, dar şi în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, cluburilor de noapte şi ringurilor de dans, se permite în baza dovezii actului de vaccinare, după 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, rezultatul negative al unui test RT-PCR, valabil 72 de ore, sau cu o concluzie medicală, în cazul persoanelor care au suportat virusul între a 15-a și a 180-a zi, sau prezentarea unui act al confirmării anticorpilor, valabil 90 de zile după efectuarea investigației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata