Igor Dodon a comentat decizia autorităților de a primi refugiați din Afganistan: Este o situație stranie și periculoasă pentru Moldova

0

Noua guvernare de la Chișinău atrage Republica Moldova într-un joc foarte periculos pentru securitatea națională și care este contrar intereselor statului. Afirmația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, în contextul în care noua putere de la Chișinău a semnat Declarația privind garanțiile de călătorie în caz de evacuare a persoanelor din Afganistan.

”Este o situație stranie și periculoasă pentru Moldova. Am observat că și Moldova a semnat. Situația respectivă nu a fost făcută publică. Suntem curioși să aflăm cine a semnat din numele Republicii Moldova. Sunt discuții să ar exista și un protocol secret unde este indicat clar câți refugiați trebuie să primim. Sunt categoric împotrivă și cred că și majoritatea cetățenilor sunt contra ca să primim refugiați. Sunt probleme legate de securitatea statului și care nu sunt în interesul Republicii Moldova, dar a curatorilor occidentali ai actualei guvernări și președintelui țării. Este o dovadă în plus că actuala guvernare se află sub control și promovează interesele geopolitice ale forțelor din Vest”, a spus liderul PSRM în cadrul unei emisiuni la ”Primul în Moldova”.     

Republica Moldova a semnat Declarația privind garanțiile de călătorie în caz de evacuare a persoanelor din Afganistan. Declarația a fost semnată de aproape 100 de țări. Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, semnatarii Declarației vor face tot ce este posibil ca cetățenii precum și rezidenții din Afganistan să poată circula liber.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata