La propunerea deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Parlamentul va audia ANRE pe marginea creșterilor galopante la carburanți

0

La propunerea deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Comisia juridică, numiri și imunități va desfășura audieri pe marginea creșterilor galopante a prețurilor la produsele petroliere. La audieri vor fi chemați reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. 

Deputatul BCS, vicepreședintele comisiei, Petru Burduja, a declarat că necesitatea acestor audieri este dictată de creșterile zilnice și fără motiv a prețului la carburanți. 

”Pornind de la faptul că în urma aprobării Legii privind piața produselor petroliere vedem că galopant, zilnic, prețurile o iau razna și merg în sus. De aceea, propunem ca pe platforma comisiei să fie audiat ANRE pentru a vedea care este situația. Nu știu de ce, vedem că astăzi sau taifunurile sau nu știu ce sunt vinovate numai nu ceea ce se întâmplă pe piață”, a spus Burduja. 

Propunerea a fost susținută de toți membrii comisiei. Audierile vor fi organizate miercuri, 15 septembrie. 

Amintim, la inițiativa deputaților PAS, ANRE a reluat din nou atribuția de stabilire a prețului maxim de comercializare a produselor petroliere. În rezultat, piața angro a carburanților, precum și prețurile de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat și a tuturor celorlalte tipuri de produse cu excepția celor de bază, au devenit libere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata