Igor Dodon a propus mai multe soluții pentru a salva agricultorii de faliment și pentru a nu compromite anul agricol

0

Președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, susține că pentru a salva agricultorii de faliment și pentru a nu compromite anul agricol, Guvernul trebuie imediat să modifice legea prin care se stabilesc zilnic prețurile plafon la carburanți și să fie anulate pe o scurt perioadă accizele și taxa pe valoare adăugată la produsele petroliere.
”E necesar să modifice legea cu reglementarea zilnică a prețurilor și să fie anulat accizele și TVA la produsele petroliere pentru două-trei luni, cât sunt lucrările de primăvară. Acum în prețul benzinei aproape 10 lei sunt impozite, iar la motorină aproape 7 lei”, a explicat Dodon.
Potrivit politicianului, Guvernul poate să adopte acum aceste măsuri, deoarece creșterea prețurilor la carburanți a dublat practic încasările prognozate la bugetul de stat. Totodată, guvernarea are și susținerea partenerilor internaționali.
”Populația și agenții economici nu trebuie puși în genunchi. Așa vom reuși să asigurăm și aratul și semănatul de primăvară. Să nu uităm că ”O zi de primăvară hrănește un an””, a declarat președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse.
Amintim, deputații PSRM au înregistrat, în Parlament, o inițiativă legislativă care prevede alocarea din bugetul de stat a sumei de 447 de milioane de lei pentru restituirea accizului la motorină pentru producătorii agricoli.
Prețul plafon pentru motorină stabilit de ANRE pentru ziua de 11 martie este de 25,80 de lei, cu 78 de bani mai mult față de ziua precedentă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata