Igor Dodon, revoltat că Maia Sandu nu i-a conferit nicio distincţie de stat ambasadorului Chinei: Este o provocare

0

Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China, amintesc, a fost una dintre primele țări care a acordat Moldovei asistență semnificativă la începutul pandemiei, în anul 2020. Această opinie a fost exprimată de Igor Dodon, președintele PSRM. El a menționat că China a inițiat numeroase programe de asistență pentru țara noastră în ultimii ani, anume în perioada mandatului lui Zhang Yinghong.  

„Consider acest pas al Maiei Sandu drept o provocare clară sau drept o urmare a unor instrucțiuni clare din străinătate, în special pe fundalul decorărilor din ultimele luni a ambasadorilor SUA, UE, Franței. De asemenea, sunt de părere că acest pas al actualei conduceri a țării demonstrează o lipsă de respect față de o țară atât de importantă pentru noi precum este China, care este și partener strategic al Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a amintit faptul că anul trecut, au fost elaborate câteva documente importante pentru a fi semnate: Acordul cu privire la parteneriatul strategic dintre RM și RPC, Acordul de Liber Schimb și Acordul privind regimul fără vize.

„Consider că parteneriatul strategic cu China este foarte promițător pentru RM”, a concluzionat Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata