Igor Dodon s-a vaccinat anti-COVID-19: Sfatul pentru autorități

0

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a vaccinat împotriva COVID-19. Acesta a ales să se imunizeze cu vaccinul produs de Federația Rusă – Sputnik V.

Despre aceasta Igor Dodon a anunțat pe canalul său de Telegram.

“În ciuda faptului că am anticorpi împotriva coronavirusului, am decis totuși să mă vaccinez. Desigur că cu Sputnik, pentru că îl consider cel mai eficient și sigur. Acest lucru este confirmat și de utilizarea lui în peste 60 de țări ale lumii.

Rămân convins că vaccinarea obligatorie nu trebuie introdusă, dar îi îndemn pe toți cei cărora le permit sănătatea și convingerile proprii să se vaccineze. Acesta este cel mai sigur mod de a opri pandemia”, susține Dodon.

În context, Igor Dodon îndeamnă autoritățile să negocieze cu Federația Rusă livrarea vaccinului Sputnik V în Republica Moldova.

“Sunt convins că livrarea unui milion de doze va face posibilă dublarea în scurt timp a numărului de persoane vaccinate în țara noastră”, mai adaugă Dodon.

Primele 182.000 de doze de vaccin au fost livrate în Republica Moldova în prima jumătate a acestui an sub formă de ajutor umanitar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata