Sandu ar fi cerut ajutorul Germaniei în gestionarea crizei gazelor

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat autorităților germane pentru ajutor în problema gazelor, scrie publicația germană Der Spiegel.

Problema gazelor naturale a fost discutată cu Frank-Walter Steinmeier în timpul vizitei pe care acesta a avut-o la Chișinău, la sfârșitul lunii septembrie, scrie sursa citată, transmite democracy.md cu referire la realitatea.md.

Ulterior, cei doi șefi de stat au mai avut o discuție despre problema gazelor.

Ministerul german de Externe a spus că autoritățile germane „la toate nivelurile sunt în contact cu Republica Moldova în ceea ce privește oportunitățile de sprijin pe termen scurt și mediu” pe aprovizionarea cu gaze.

Pentru livrările pe termen scurt din Germania, Republica Moldova va trebui să plătească cu aproximativ 20% mai mult decât prețul oferit de Gazprom. 

Posibilitatea livrărilor pe termen scurt de către companiile germane este acum studiată de autoritățile germane, relatează Der Spiegel.

Amintim că, în seara zilei de joi, 28 octombrie, Maia Sandu a anunțat că poartă discuții cu România, Polonia, Germania și Azerbaidjan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata