Igor Dodon spune că în contextul scumpirilor, guvernarea trebuie să plafoneze prețurile

0

Plafonarea prețurilor la produse este principala soluție în contextul scumpirilor din ultima perioadă. Despre aceasta președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a declarat la Prime TV. Dodon a precizat că la această măsură deja au recurs mai multe state.

“Când eu eram ministru al Economiei, noi am implementat mecanismul de reglementare a prețurilor. Eu înțeleg că FMI ar putea fi împotrivă, guvernarea spune reguli de piață, economie… Nu funcționează. Aici trebuie o reglementare a prețurilor și asta au făcut-o multe state. Asta a făcut-o Rusia, Ungaria… De văzut produsele care sunt și de intrat dur acolo. Se face lista, se face lanțul valoric, dacă produsul se importă, dacă a crescut prețul de unde vine, scoatem taxele vamale și se duc prețurile în jos ca să nu fie atât de scump la consumator fina”, a explicat Igor Dodon.
Potrivit Biroului Național de Statistică, prețurile medii de consum în luna februarie 2022 comparativ cu luna februarie 2021 au crescut cu 18,52%, inclusiv la produse alimentare cu 23,32%, mărfuri nealimentare cu 14,92% și servicii prestate populației cu 16,97%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata