Ion Ceban: Alte 10 troleibuze noi vor circula de astăzi pe străzile Chișinăului. Încă 10 sunt în proces de asamblare

0

Alte 10 troleibuze noi vor circula de astăzi pe străzile Chișinăului. Este vorba de un lot de 10 troleibuze clasice de tip AKSM, de ultimă generație, asamblate la atelierul de reparații al Î.M. „Regia transport electric”. Potrivit primarului general Ion Cceban, unitățile de transport vor circula pe rutele municipale nr. 4, 8, 12, 21, 22, 24.

„Chiar dacă este foarte complicat să gestionăm unele lucruri, toate procesele sunt administrate. Vreau să mulțumesc echipei Primăriei mun. Chișinău, pentru munca depusă în ultimele săptămâni. Viața merge înainte, proiectele municipale continuă. Scopul nostru este să asigurarăm locuitorii capitalei şi a suburbiilor cu transport public calitativ, sigur, accesibil şi confortabil. Mai avem de muncit în această privință, dar pâna la sfârșitul mandatului o vom scoate la capăt. Cât ține de situația din Ucraina, importul de piese de troleibuz nu este afectat”, a declarat Ceban.

Troleibuzele dispun de:

  • sisteme de aer condiționat
  • sistem de supraveghere video în interior și exterior
  • loc special amenajat pentru bagaj de mână
  • prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice
  • blocuri optice pe bază de LED
  • oglinzi dotate cu sistem de încălzire
  • rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă
    Costul unui troleibuz este de 165 mii euro.

Alte 10 troleibuze noi sunt asamblate acum în atelierul de reparații al ÎM. „Regia transport electric” şi urmează în cel mai scurt timp să fie puse în circulație.

Doar pe parcursul anului trecut 82 de troleibuze au fost asamblate sau procurate de către municipalitate pentru a suplini cu unități de transport moderne parcul de troleibuze din gestiunea RTEC,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata