Igor Grosu, în discuții cu vicepreşedintele Bundestagului Germaniei

0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi, 16 februarie, subiecte de actualitate și de interes comun cu vicepreşedintele Bundestagului Republicii Federale Germania, Katrin Göring-Eckardt.

În cadrul întrevederii, șeful Legislativului a remarcat cooperarea activă între grupurile parlamentare de prietenie din cele două țări, care permite discuții și schimburi de opinii pe diverse subiecte.

„Reforma justiției, combaterea falsurilor și lupta cu oligarhii reprezintă și un angajament dat cetățenilor, dar și un angajament în parcursul nostru european. Legislativul este plenar angajat să realizeze în totalitate cele trei recomandări rămase ale Comisiei Europene”, a declarat Grosu.

Șeful Legislativului a subliniat că experiența Germaniei este utilă, convenind ca cele două țări să colaboreze în combaterea fenomenului dezinformării.

Totodată, președintele Parlamentului a făcut o trecere în revistă a proiectelor prin intermediul cărora Germania, în ultimii trei ani, a sprijinit eforturile de transformare a R. Moldova în domenii precum buna guvernare, dezvoltarea regională, agricultură, eficiență energetică, apărare și ordine publică.

În acest sens, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința că, începând cu 1 mai, o companie aeriană germană low cost va opera zboruri către Köln și Stuttgart.

„Mizăm ca pe piața din R. Moldova să vină investitori germani, pentru că dezvoltarea economiei și atragerea investițiilor este o altă prioritate a noastră”, a conchis Igor Grosu.

https://youtube.com/watch?v=3LcEcaw8fO8%3Fwmode%3Dopaque
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata