Igor Grosu: R. Moldova va continua cooperarea strânsă cu NATO

0

R. Moldova va continua cooperarea strânsă cu NATO pentru modernizarea sectorului de apărare și securitate.

Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care a menționat în cadrul unei emisiuni televizate că R. Moldova are nevoie de sprijinul blocului Nord-Atlantic în situația în care există un război la hotar, transmite democracy.md cu referire la RadioMoldova.

„Vom continua cooperarea, este interesul nostru să avem o interoperabilitate foarte bună și militarii noștri să capete o experiențe necesare în care participă la misiuni internaționale și sunt bine apreciați sunt perspective de colaborarea și trebuie să colaborăm, în special, în situația când avem un război la hotar. Lumea tot mai mult asociază țările care sunt membre a NATO cu stabilitatea”, a declarat Igor Grosu.

De menționat că la Summitul NATO de la Vilnius din acest an a fost semnată o declarație comună a aliaților care vizează, inclusiv, R. Moldova. În declarație se menționează că NATO cere Rusiei să-și retragă trupele staționate ilegal în regiunea transnistreană. De asemenea, alianța și-a reiterat sprijinul pentru integritatea teritorială și suverani犀利士 tatea R. Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata