Simplificarea procedurii de examinare medicală pentru șoferi și candidații la permisul de conducere

0

Procedura privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permiselor de conducere din grupa I, categoria AM, A1, A2, A, B1, B, șoferi amatori, a fost simplificată. Astfel, șoferii se pot adresa direct la medicul de familie, la cererea solicitantului.

Informația privind problemele de sănătate mintală sau cele legate de consumul de droguri și alcool va fi furnizată medicilor de familie de Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în baza solicitării acestuia, în termen maxim de trei zile lucrătoare. Un ordin în acest sens a fost publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.

În același timp, dacă medicul de familie constată că solicitantul suferă sau se află sub supraveghere medicală pentru una sau mai multe afecțiuni sau constată riscuri și pericole care pot apărea în timpul conducerii vehiculelor, acesta va fi consultat de Comisia medicală teritorială de examinare a conducătorilor auto, care include specialiști de profil îngust.

În ceea ce privește obținerea permisului de conducere din grupa II profesioniști, examinarea medicală se va realiza, în continuare, în cadrul comisiilor teritoriale de examinare medicală a conducătorilor auto. În cadrul acestor comisii, vor trece examenul medical și persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic d威而鋼 e familie.

Măsurile introduse intră în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2023.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata