IGSU a primit două ambulanțe noi oferite de SUA

0

Parcul de autospeciale al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a fost majorat astăzi cu două ambulanțe noi, în valoare de peste 47 de mii de dolari SUA, oferite de o organizație non-guvernamentală din Statele Unite ale Americii.

La ceremonia de transmitere a autosanitarelor a fost prezent și șeful IGSU, Alexandru Oprea, care a mulțumit partenerilor americani pentru sprijinul acordat, transmite democracy.md cu referire la Moldpres.

El a precizat că ambulanțele, după ce vor trece toate procedurile tehnice, vor fi utilizate în misiunile de zi cu zi, inclusiv pentru a acorda ajutor refugiaților din Ucraina.

Șeful IGSU a specificat că, în ultima perioadă, numărul misiunilor efectuate de salvatori și pompieri crește constant și necesitatea sporirii nivelului de dotare este și ea mai mare. El a menționat că, numai în ultimele zile, zeci de pompieri și salvatori au intervenit în sudul țării pentru a tracta autoturismele blocate din cauza intemperiei și la Chișinău pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de miere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata