Ilan Șor: Dorin Recean deține milioane de euro și dolari nedeclarate

0

Mai mult de șapte milioane de euro și dolari sau echivalentul a 150 de milioane de lei se află în două dintre conturile din străinătate ale consilierului prezidențial Dorin Recean. Dezvăluirile au fost făcute de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Potrivit documentelor făcute publice de Ilan Șor, Dorin Recean are mai multe conturi în țară și peste hotare, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Austria, Lituania și România.

Două dintre conturile din străinătate – în SUA și Marea Britanie, au fost deschise în 2012, la scurt timp după ce Dorin Recean a devenit ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Filat. Potrivit extraselor bancare, în contul din SUA sunt păstrate trei milioane 579 de mii de dolari, iar în cel din Marea Britanie – trei milioane 704 mii de euro.

Ilan Șor a promis că procuratura din umbră, pe care a creat-o, va continua investigarea averilor ascunse peste hotare de către „oamenii buni” ai Maiei Sandu.

„Informația despre Dorin Recean este destul de cunoscută pentru structurile de drept ale statului. Întrebarea este de ce nimeni nu se atinge de el? Cunoaștem, deocamdată, doar sumele din două conturi, în care sunt păstrate echivalentul a aproximativ 150 de milioane de lei. El luptă împotriva mișcării protestatare, iar procuratura calculează pateurile pentru manifestanți și îl menajează pe cel supranumit „regele traficului de droguri””, a subliniat Ilan Șor.

Dorin Recean a fost ministru în Guvernul Filat, învestit în 24 iulie 2012. El a deținut acest post până în 18 februarie 2015. A devenit subiectul unui scandal politic după ce a fost difuzată o convorbire telefonică, în care fostul ministru amenința că „îi va trăsni cu capul de asfalt” pe niște agenți economici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata