Ucraina refuză oficial orice fel de negocieri cu Vladimir Putin

0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret prin care se adoptă deciziile Consiliului Național de Securitate și Apărare (NSDC) din 30 septembrie. Potrivit acestui document, Kievul afirmă că este imposibil să se poarte negocieri cu Rusia, atât timp cât Vladimir Putin este președintele acesteia, scrie Kommersant.

De asemenea, a fost aprobată și decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind cererea Ucrainei de aderare la NATO într-o manieră accelerată.

privind acțiunile Ucrainei ca răspuns la încercarea Rusiei de a anexa teritoriile Ucrainei, care a afirmat imposibilitatea de a purta negocieri cu președintele rus Vladimir Putin.

Decretul nr. 679 din 30 septembrie, pune practic în aplicare decizia CNSA, legată de acțiunile Ucrainei ca răspuns la încercarea Rusiei de a anexa teritoriile Ucrainei. „Să constate imposibilitatea de a purta negocieri cu președintele Federației Ruse, V. Putin”, se arată în document.

Zelenski a avertizat că toate oportunitățile de negociere cu Ucraina ar fi pierdute, dacă Rusia ar organiza referendumuri privind alipirea RPD și LPR, precum și regiunile Zaporojie și Herson. În perioada 23-27 septembrie au avut loc referendumuri, comisiile electorale locale au spus că majoritatea locuitorilor au votat pentru ca regiunile să adere la Federația Rusă. Pe 30 septembrie, Vladimir Putin a semnat acorduri privind includerea de noi teritorii în Rusia.

În aceeași zi, Volodimir Zelenski a solicitat aderarea Ucrainei la NATO, pe o bază accelerată. El a mai anunțat că refuză să negocieze cu Putin.

Potrivit președintelui ucrainean, Kievul este pregătit pentru negocieri, dar cu un alt președinte rus.

Marți, pe 4 octombrie, tratatele și legile privind adoptarea de noi teritorii au fost aprobate de Consiliul Federației Ruse și au fost trimise președintelui spre semnare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata