Ilan Șor și echipa Bașcanului Guțul aduc schimbări semnificative în infrastructura găgăuză

0

Viața sătenilor din autonomia găgăuză se apropie cu pași repezi de condițiile confortabile urbane. Încă într-un sat – Chioselia Rusă, raionul Comrat – a fost finalizat un proiect de infrastructură – cel mai ambițios din localitate. Datorită eforturilor echipei Bașcanului, Evghenia Guțul, și cu sprijinul echipei lui Ilan Șor, într-o perioadă scurtă, la cele mai înalte standarde, a fost asfaltată strada Victoriei, pe o lungime de 2,6 kilometri și pe o lățime de 4 metri. Grosimea stratului de asfalt constituie 6 cm.

“Acum câteva săptămâni, această stradă era practic inexistentă. Iar acum, când mergem pe aici este, pur și simplu, o bucurie pentru ochi și suflet. Drumurile distruse și pline de noroi trebuie să rămână de domeniul trecutului, pentru totdeauna! Viața din fiecare sat găgăuz nu ar trebui să se deosebească de calitatea vieții urbane! – a spus bașcanul Evghenia Guțul.

Carosabilul grav deteriorat pe strada Victoria a fost una dintre cele mai globale probleme din Chioselia Rusă. Aici se circula cu dificultate atât iarna, cât și vara. Lucrările au început pe 11 septembrie, și au fost finalizate într-un timp record.

“Faptul că aveți un program pentru 4 ani, ritmul accelerat de implementare, sugerează că acesta va fi îndeplinit. Și noi vă credem”, a subliniat Ilia Uzun, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei din satul Chioselia Rusă, prezent la inaugurarea străzii renovate.

Puterea executivă a Găgăuziei își îndeplinește toate promisiunile, îmbunătățind viața oamenilor în localitățile autonomiei, a remarcat consilierul Bașcanului Pavel Verejanu.

„Pentru că pentru noi este important ca locuitorii orașelor și satelor noastre să înceteze să supraviețuiască, să înceapă să trăiască normal în condiții confortabile, să meargă pe drumuri bune, copiii să învețe în școli și grădinițe bine dotate tehnic și încălzite, tinerii să aibă locuri de muncă, dar să nu plece în străinătate în căutarea unui destin mai bun”, a spus Verejanu.

Proiectele de dezvoltare a infrastructurii în localitățile autonomiei găgăuze sunt realizate de către echipa bașcanului Evghenia Guțul, din surse extrabugetare, și cu susținerea personală a omului de afaceri și filantropului Ilan Șor.

„În fiecare sat trebuie să fie străzi calitativ asfaltate, torturare confortabile, felinare luminoase, terenuri de joacă moderne și parcuri și scuaruri amenajate. În fiecare școală și grădiniță din sat, copiii trebuie să se afle în confort și în siguranță. Continuăm să muncim pentru binele cetățenilor noștri. Scopul nostru – să transformăm toată Moldova într-o țară modernă și confortabilă pentru trai”, a spus Ilan Șor.

          

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata