VIDEO Tânăr din Ucraina – traficant de droguri, la Chișinău. Narcotice în valoare de peste 3,5 milioane de lei

0

Un tânăr de 19 ani, membru activ al unei grupări specializate în introducerea prin contrabandă a drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova și comercializarea acestora prin intermediul magazinelor online a fost arestat pentru 30 de zile, anunță IGP.

Activitatea infracțională a învinuitului a fost documentată de ofițerii Direcției Antidrog și cei ai Direcției investigații analitice a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Rîșcani, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Rîșcani.

„În timpul investigațiilor oamenii legii au stabilit că figurantul, cu cetățenie ucraineană,  fiind membru al unei grupări internaționale specializate în traficul ilicit de droguri, în anul 2022 ar fi  venit în Republica Moldova, unde a închiriat un apartament pentru a-l adapta ca depozit de droguri. În continuare primea droguri de diferite tipuri din Ucraina pe care le ambala în doze mai mici a câte 100 gr. -1000 gr. după care le plasa în ascunzișuri. Apoi, erau preluate de alți dealeri care le realizau  prin diferite magazine online mai mici”, se menționează în comunicatul IGP.

Tânărul a fost reținut în flagrant,  iar în urma percheziției efectuate în mașina cu care se deplasa și domiciliul închiriat, polițiștii  au depistat și ridicat cântare la scara mică, telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, 10 kg de muguri de marijuana,  1,5 kg droguri de tip Mefedron, 700 gr. de tip PVP (sare) și peste 300  comprimate Extazy.

Valoarea drogurilor scoase din circuit  pe piața neagră constituie peste 3,5 milioane de lei.

Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata