Ilie Ceban dă asigurări că Primăria respectă legea în eliberarea actelor permisive pentru construcții

0

Viceprimarul Ilie Ceban a condamnat speculațiile și informațiile denaturate distribuite în spațiul public referitor la faptul emiterii de către Primăria municipiului Chișinău a Autorizației de construcție pentru edificarea unui bloc de locuințe pe str. Lacului 57.

„Primăria municipiului Chișinău a refuzat eliberarea Autorizației de construcție având în vedere faptul că documentația de proiect a fost elaborată cu încălcarea prescripțiilor stabile în Certificatul de urbanism pentru proiectare, precum și a normativelor în construcții”, a declarat Ceban într-o postare pe Facebook.

Primarul general a precizat că beneficiarul a depus o plângere la Direcția de poliție a municipiului Chișinău și la Centrul Național Anticorupție pe faptul refuzului Primăriei municipiului Chișinău de a elibera autorizația 日本藤素 de construcție.

„De asemenea, a fost constestat în Instanța de judecată refuzul Primăriei de a elibera acte permisive pentru construcția acestui bloc”, a mai spus Ceban.

Primarul general a reiterat faptul că Primăria municipiului Chișinău emite acte permisive doar în conformitate cu cadrul legal, iar în cazul nerespectării cerințelor legale sunt emise refuzuri.

„Condamnăm practicile de dezinformare și îndemnăm actorii politici să nu își facă rating politic prin declarații false și speculative”, a punctat Ilie Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata