Ilie Ceban: Primăria Chișinău va coordona toate mesajele de interes public cu CEC, înainte de a fi publicate

0

Într-o declarație recentă, viceprimarul Chișinăului, Ilie Ceban, a anunțat că toate mesajele de interes public vor fi coordonate cu Comisia Electorală Centrală (CEC) înainte de a fi difuzate. Această decizie vine în urma unui regulament nou aprobat de CEC la data de 4 august 2023, care impune aprobarea mesajelor de interes public în perioada electorală.

„Pare absurd sau nu, dar reieșind din faptul că Comisia Electorală Centrală nu are prevederi foarte clare în privința difuzării informațiilor publice, în ultima perioadă a solicitat foarte multe clarificări de la Primăria Chișinău despre informațiile pe care le publică,” a declarat Ceban.

Viceprimarul a subliniat că regulamentul este „draconic” și a identificat „foarte multe neconcordanțe” în ceea ce privește modul în care administrația publică 樂威壯 locală trebuie să acționeze în această perioadă. El a menționat că sunt 896 de primării în țară care trebuie să urmeze aceeași procedură, solicitând aviz de la CEC pentru toate informațiile de interes public.

„Anunțăm cetățenii că noile informații, oricare ar fi ele, Primăria Chișinău le face public doar după consultare cu CEC, deoarece așa prevede Regulamentul nou cu privire la publicitatea politică, agitație electorală și mesaje de interes public,” a adăugat Ceban.

Viceprimarul a atras atenția asupra unor posibile întârzieri în difuzarea informațiilor de urgență și a cerut CEC să țină cont de aceste aspecte. În caz contrar, a avertizat că CEC ar trebui să își asume toate consecințele, fie ele economice sau sociale.

„Unele sunt de importanță de urgență și știți foarte bine acest lucru. Care trebuie anunțate imediat. Ele nu suferă amânare si solicităm ca CEC să țină cont de aceste lucruri. În caz contrar, CEC să își asume toate consecințele, fie ele economice, sociale, or, Primăria nu poate și toate întârzierile care vor surveni și consecințele care vor veni în rezultatul întârzierii difuzării acestor informații trebuie să fie asumate de către CEC,” a concluzionat Ilie Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata