Ion Ceban suspendă comunicarea cu publicul. Motivul

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că își va suspenda temporar comunicările publice și publicarea de informații despre activitatea Primăriei, în așteptarea unui răspuns clar de la Comisia Electorală Centrală (CEC) în legătură cu ceea ce el numește „aberații” inventate de către autoritatea electorală.

Într-o declarație recentă, primarul a exprimat nemulțumirea față de abordarea CEC, pe care o consideră incorectă și vizează doar Primăria Chișinăului. Ion Ceban a declarat: „Câteva zile mă voi abține să public informații despre activitatea Primăriei Chișinău sau să ofer comentarii, până când Comisia Electorală Centrală nu va da un răspuns clar la unele aberații pe care le-a inventat.”

<犀利士 !– wp:paragraph –>

El a cerut ca CEC să aplice aceeași abordare pentru toate cele 896 de primării din țară și față de candidații care și-au inițiat campania fără a fi înregistrați: „Vreau să văd aceeași abordare față de toate primăriile, cele 896 din toată țara, și față de candidații care nestingherit și-au inițiat campania, deși nu sunt înregistrați.”

Îngrijorările primarului sunt legate de modul în care CEC intenționează să supervizeze alegerile în capitală. Ceban acuză CEC de crearea de regulamente noi cu scopul de a viza Primăria Chișinău și îi suspectează de pregătirea pentru fraudarea alegerilor: „Deocamdată, CEC acționează unilateral și a creat regulamente noi doar pentru a trage pe dreapta Primăria Chișinău. Scopul autorității electorale este clar – se pregătește de fraudarea alegerilor în capitală.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata