Iluminatul public și serviciile de salubritate au evoluat în suburbii

0

Locuitorii din suburbiile Capitalei sunt mulțumiți, în proporție de 84 la sută, de iluminatul public, acest serviciu fiind și cel mai apreciat în localitățile din municipiu. Un studiu realizat de un grup de inițiativă în cadrul Programului Buget Civil arată că un grad de mulțumire de peste 90% se atestă în șapte suburbii. Este vorba de orașele Vadul lui Vodă și Vatra și comunele Budești, Stăuceni, Cruzești, Ghidighici și Trușeni. Cea mai mică pondere, care variază între 60-70%, a fost înregistrată în orașele Codru și Durlești și în comunele Grătiești și Bubuieci.

De asemenea, șapte din 10 locuitori din suburbii sunt mulțumiți de serviciile de colectare a deșeurilor. Cel mai mare grad de mulțumire, între 80 și 90 la sută, se atestă în orașele Sângera și Vadul lui Vodă, în comunele Ciorescu și Stăuceni și în satele Ghidighici și Condrița. Mai puțin apreciază acest serviciu, în proporție de 50-60%, locuitorii din Bubuieci, Grătiești, Cruzești, Durlești și Colonița.

Totodată, 56 la sută dintre oamenii din suburbii sunt mulțumiți de serviciile de curățare și amenajare a spațiilor verzi. Proiectele din acest domeniu sunt apreciate cel mai mult, în proporție de peste 80 la sută, în Vadul lui Vodă, Budești și Ciorescu. Cel mai mic grad de mulțumire, sub 40%, este înregistrat în Colonița, Grătiești, Durlești și Codru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata