În luna mai se vor desfășura exerciții anuale ordinare cu rezerviștii Forțelor Armate

0

În perioada premergătoare Summitului Comunităţii Politice Europene, Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE) vine cu o serie de informații și recomandări de interes public care vizează activitatea cotidiană a cetățenilor, în condiții de confort și siguranță.

În acest context, vă informăm că, în perioada 15-19 mai și 22-26 mai,  Armata Națională va desfășura exercițiile anuale ordinare cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate, în conformitate cu cerințele Legii privitor la rezerva Forțelor Armate.

Centrele Militare Teritoriale vor invita rezerviștii la sediile lor pentru actualizarea datelor personale precum și pentru înmânarea ordinelor de chemare la instruire.

Exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor, familiarizarea acestora cu baza materială de instrucție, echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Acestea se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent, aprobat la finele anului 2022 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de FrontierăInspectoratul General pentru Situații de UrgențăInspectoratul General pentru MigrațieInspectoratul General de CarabinieriAcademia „Ștefan cel Mare” a MAIServiciul de Protecție și Pază de StatServiciul de Informații și SecuritateMinisterul ApărăriiProcuratura GeneralăAutoritatea Aeronautică CivilăAdministrația Națională a Penitenciarelor.

GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata