În Moldova, la restaurant vei putea merge cu certificat de vaccinare sau test

0

Decizie de ultima oră. În restaurantele și barurile din Moldova se va introduce obligativitatea de a prezenta certificatul de vaccinare sau test anti COVID. Anunțul a fost făcut de către Ministrul economiei, Sergiu Gaibu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții HORECA, care a avut loc astăzi.  

Angajații care activează în sectorul HORECA și comerț vor trebui să prezinte cel puțin un document confirmativ anti COVID 19, care să confirme vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen nu mai vechi de 48 de ore. De asemenea, administratorul unității de alimentație publică va decide privind declararea localului ”COVID free” vizitatorii urmează sa prezinte un act privind imunizarea, prezența anticorpilor, un test negativ la COVID-19, în caz contrat localurile vor activa la o capacitate redusă, se arată în comunicatul de presă al ministerului Economiei.

Oficialii au precizat că măsurile respective vizează unitățile de alimentație publică cu sală de servire; evenimentele private organizate în unități de alimentație publică; angajații implicați în prestarea serviciilor comerciale, vânzătorii și personalul care activează în suprafețele comerciale; unitățile de comerț ambulant amplasate în aer liber; unitățile comerciale de comerț cu amănuntul sau cu ridicata care dispun de suprafață comercială închisă și zonele de agrement.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata