PSRM atacă în judecată decizia autorităților de a impune profesorii să-și facă teste COVID din buzunarul propriu

0

PSRM atacă în judecată decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și cere anularea obligării angajaților din Educație să suporte cheltuielile pentru testele anti-COVID-19. Potrivit formațiunii, vaccinarea trebuie să rămână benevolă și nu obligatorie.  

Socialiștii condamnă acțiunile discriminatorii ale guvernării și afirmația iresponsabilă și scandaloasă a premierului Natalia Gavrilița în raport cu cadrele didactice, potrivit căreia, cei care refuză vaccinarea ”să-și caute altă ocupație”. În opinia PSRM, o astfel de atitudine sfidătoare și arogantă din partea conducerii statului poate provoca o criză în educație, dascălii vor pleca din sistem în condițiile în care școlile și grădinițele  așa se confruntă cu un deficit mare cadre.

”În ajunul începutului unui nou an de învățământ, actuala guvernare a lansat un șir de acțiuni de hărțuire a angajaților din domeniul Educației, inclusiv a pedagogilor și profesorilor. Conducerea țării îi forțează pe acești oameni să se vaccineze, ori să plătească teste anti-COVID-19 din propriul salariu, care și așa deseori nu ajunge nici pentru strictul necesar pe fundalul unor scumpiri la majoritatea produselor. Cei de la guvernare nu vor să ia în calcul o atitudine personalizată față de reprezentanții corpului didactic și cel auxiliar, unii dintre care au contraindicații de a face vaccin, alții refuză pe motive religioase, dar sunt și cazuri când acești angajați au fost bolnavi recent de coronavirus și au anticorpi ”, se menționează într-o declarație remisă de PSRM.

Potrivit socialiștilor, acțiunile actualei guvernări duc la ideea că noua putere din Republica Moldova are misiunea de a distruge Educația, școlile și liceele din țară. De acest fapt se conving tot mai mulți cetățeni, inclusiv cei care au dat votul pentru o schimbare, numai că schimbarea aduce doar vremuri proaste pentru popor și vremuri bune pentru verișoarele și rudele celor de la conducere.

”Se creează impresia că actuala conducere a țării, împreuna cu partidul de guvernământ – PAS, tratează profesorii, medicii, dar și toți cetățenii Republicii Moldova, doar în calitate de „electorat” de care au nevoie doar în alegeri, pentru că imediat după ce primesc votul lor, uită de promisiuni și de necesitățile oamenilor”, se spune în declarația PSRM.

De asemenea, socialiștii au felicitat elevii și profesorii cu începutul unui nou an de studii. 

”Țara are viitor doar dacă are educație de calitate, iar guvernarea tratează cu respect angajații din acest domeniu”, constată PSRM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata