În New York se impune vaccinarea obligatorie pentru angajații din sectorul privat

0

Orașul New York introduce vaccinarea obligatorie pentru toți lucrătorii din sectorul privat. Decizia a fost anunțată de primarul Bill de Blasio și este prima de acest fel din Statele Unite. Această decizie va intra în vigoare la 27 decembrie, transmite digi24.ro.

Angajatorii din orașul New York City vor trebui să impună vaccinarea COVID-19 pentru angajații lor, conform noilor reguli anunțate luni de primarul Bill de Blasio. Potrivit abc news, obligativitatea vaccinării în companiile private va intra în vigoare la 27 decembrie și are ca scop prevenirea unei creșteri a cazurilor COVID-19 în perioada sărbătorilor și a lunilor reci.

„Vrem să evităm un nou val de infecții, generat de varianta Omicron”, a explicat de Blasio, la emisiunea „Morning Joe” de pe MSNBC. Bill de Blasio a spus că toți angajatorii privați vor trebui să ceară dovada vaccinării angajaților.

În acest moment, vaccinarea obligatorie este în vigoare pentru angajaţii publici

Conform unui purtător de cuvânt al primarului, noua regulă ar viza aproximativ 184.000 de afaceri. În acest moment, vaccinarea obligatorie este în vigoare pentru angajaţii publici din oraşul New York, după ce angajaţii publici din educaţie şi sănătate din New York au fost deja obligaţi să se vaccineze din septembrie, potrivit Mediafax.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata