Doi indivizi riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt. Bunurile au fost recuperate și returnate proprietarului

0

Un minor de 16 ani și un bărbat în vârstă de 33 ani, originari din r. Telenești și Comrat, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Centru, pentru comiterea unui furt de instrumente și tehnică, dintr-un studiou amplasat pe bd. Negruzzi. Aceștia nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțini analogice.

Polițiștii IP Centru au fost sesizați în dimineața de 28 noiembrie, de către angajații studioului comunicând că au fost sustrase bunuri materiale. Forțele de ordine imediat s-au deplasat la fața locului pentru documentarea cazului. Pe caz imediat au fost dispuse acțiuni de investigație în cadrul cărora s-a stabilit că suspecții pe parcursul nopții, prin forțarea ușii de la intrare, au pătruns în interior de unde au sustras o chitară, două televizoare, un calculator, două boxe, o mașină de cafea, un microfon, după care cu bunurile sustrase au părăsit locul comiterii infracțiunii.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 43 750 lei. 

În urma măsurilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspecții au fost reținuți și escortați la inspectorat unde în cadrul audierilor aceștia și-au recunoscut vina. Totodată indivizii au comunicat că au vândut bunurile sustrase contra sumei de 1 600 lei. Bunurile au fost ridicate și returnate proprietarului.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal pentru furt, iar conform legislației în vigoare, suspecții riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata