Inaugurare cu fast a grădiniței moderne din Sîngera: un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Chișinău

0

Primăria Chișinău a reușit reluarea lucrărilor de construcție a Grădiniței din Sîngera și să încheie proiectul în trei ani, asta după ce mai bine de opt ani proiectul a fost blocat. Despre acest lucru a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban, care susține că Primăria Chișinău a investit 90% din suma totală a proiectului.

”De 11 ani a fost nevoie pentru ca părinţii care locuiesc în Sîngera, să îşi poată duce copiii la grădiniţa din sat şi să nu fie nevoiţi zilnic să facă naveta până la Chişinău. Am reuşit să reluăm lucrările acum 3 ani şi mă bucur astăzi pentru cei 320 de copii care vor păşi pragul acestei instituţii moderne. Costul total al proiectului este de 54,8 milioane de lei. 90% din suma totală a fost alocată de Prim犀利士 ăria Chișinău”, a scris Ion Ceban.

Ceremonia de inaugurare a grădiniței a avut loc în 26 septembrie. Pe lângă cele 90% de investiții municipale, cu restul contribuției au venit Primăria Sîngera, Guvernul României și Agenția turcească TIKA.

Grădinița are o capacitate de 320 de locuri și va funcționa în 14 grupe. Grădinița de la Sîngera este una dintre cele mai mari instituții preșcolare din municipiul Chișinău. Aceasta este dotată cu toate cele necesare pentru o educație de calitate a copiilor, inclusiv săli de grupe spațioase și luminoase, cabinete metodice, bucătărie, sală festivă, grupuri sanitare moderne, teren de joacă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata