MAEIE s-a autosesizat după cazul angajatului Primăriei beat la volan

0

Pașaportul diplomatic prezentat polițiștilor de vicepretorul sectorului Botanica a fost declarat nul. Precizarea a fost făcută pentru NewsMaker de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„Dorim să informăm că actul în cauză a fost imediat anulat. MAEIE a inițiat o verificare exhaustivă a utilizării documentelor de serviciu. În acest context, este important să subliniem că pașaportul diplomatic este furnizat angajaților MAEIE în scopul îndeplinirii atribuțiilor lor de serviciu, iar imunitățile și privilegiile care decurg din posesia acestui document se aplică exclusiv în statele în care sunt acreditați. Cu alte cuvinte, imunitățile diplomatice ale unui cetățean moldovean care deține un pașaport diplomatic nu se extind și asupra teritoriului Republicii Moldova, care este statul 威而鋼 emitent al documentului”, a menționat instituția pentru NewsMaker transmite democracy.md.

De asemenea, reprezentanții instituției au spus că, „în conformitate cu prevederile legale, este responsabilitatea fiecărui titular să predea pașaportul diplomatic la MAEIE după realizarea mandatului de serviciu”.

Știri.md amintește că polițiștii au observat pe teritoriul sectorului Botanica din Capitală un automobil de model Skoda care se deplasa neuniform, șoferul efectuând manevre periculoase pentru ceilalți participanți la trafic. S-a stabilit că la volanul automobilului se afla un bărbat de 32 de ani.

În timpul discuțiilor cu șoferul, oamenii legii au simțit un miros puternic de alcool și i-au propus acestuia să fie testat alcoolscopic.

Conducătorul a ezitat să fie testat corespunzător, iar în final a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie pentru testare. Acolo s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 1,04 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, totodată fiindu-i prelevate probele biologice.

Prin urmare, s-a dovedit că angajatul Primăriei Chișinău care a fost prins beat la volan ar fi Roman Macovenco, vicepretorul din cadrul Preturii Botanica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata