Inaugurare la Liceul “Vasile Lupu”: Trei grupe de grădiniță într-un bloc renovat și reutilat în cadrul unui proiect de peste 8,1 milioane de lei

0

Noi grupe de grădinițe, deschise de Primăria Chișinău în instituțiile de învățământ din oraș. La Liceul ”Vasile Lupu” din Capitală au fost deschise trei grupe de grădinițe într-un bloc renovat și reutilat în cadrul unui proiect municipal. Noua instituție va putea fi frecventată de aproximativ 100 de preșcolari.

Costul proiectului a fost de peste 8,1 milioane de lei, iar, pe lângă deschiderea propriu-zisă a celor trei grupe, au fost reabilitate și terenurile de joacă unde au apărut trei pavilioane construite de la zero.

”Mulțumesc întregii echipe, vorbim, practic, de o nouă grădiniță. În general, zilnic putem vorbi despre așa istorii de succes în municipiul Chișinău. În ultimii ani, avem peste 130 de grupe noi create. Vorbim de un contingent de mii de copii care au găsit standarde de calitate. Anume așa trebuie să arate spațiile unei grădinițe, grupuri sanitare, dormitoare etc.”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban, prezent la inaugurarea celor trei grupe.

După ce a vizitat toate încăperile renovate, edilul le-a transmis și un mesaj demnitarilor de la guvernare, pe care i-a chemat să renunțe la criticile infantile și să se apuce de treabă în instituțiile din raioanele țării, acolo unde încă mai sunt toalete afară.

”Mulți de la guvernare nu ezită să ne critice, dar ei au uitat că au sute de școli cu grupuri sanitare afară. Să ia exemplu de la noi și să înceteze cu criticile ieftine. Să vă fie rușine”, a declarat Ion Ceban.

Precizăm, Liceul „Vasile Lupu” este o instituție cu predare în limba rusă, frecventată acum de 576 de elevi, instruiți de 45 de cadre didactice.

În ultimii ani liceul a beneficiat de un proiect amplu de eficientizare energetică de peste 774 de mii de euro. De asemenea, au fost reparate blocul alimentar, spălătoria, sala de festivități, cabinetul de educțaie tehnologică și au fost înlocuite rețelele de apă și canalizare, lucrări pentru care s-au investit peste 1,8 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata