Serghei Banari aduce în discuție interesele obscure din spatele obiectivelor ONU

0

În cadrul Conferinței Internaționale “Fundamentele Dezvoltării durabile și un viitor sigur” de la Chișinău, discuțiile s-au axat pe diverse aspecte ale dezvoltării, iar unele intervenții au adus în discuție perspective critice asupra unor subiecte de interes global.

Unul dintre participanții la conferință, Serghei Banari, a exprimat în mod direct îngrijorări cu privire la obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU și la rolul organizației în promovarea acestora. El a subliniat că există întrebări cu privire la cine a formulat aceste obiective și care sunt interesele din spatele lor.

“Mă întreb cine a venit cu obiectivele de dezvoltare durabilă și în ce scop. Un consilier al președintelui Ucrainei a declarat că ONU este o organizație de lobby pentru spălarea banilor”, a spus Banari.

De asemenea, a menționat că un consilier al președintelui Ucrainei a sugerat că ONU ar putea acționa ca o organizație de lobby pentru spălarea banilor.

Banar a mai subliniat că mulți oameni părăsesc țara, iar această emigrare ar putea afecta negativ economia Moldovei.

“100.000 de oameni au părăsit deja țara în acest an. Înmulțiți acest număr cu un milion. Acești oameni ar putea plăti impozite în țară”, a precizat antreprenorul.

 Vă reamintim că pe 27 septembrie, la Chișinău are loc cea de-a IV-a Conferință Internațională “Fundamentele dezvoltării durabile și un viitor sigur”. Evenimentul este organizat de portalul eNews împreună cu Intellect Group, asociația SPERO și AxisMundi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata