Infracțiune dirijată din penitenciar: Polițiștii de investigații au demascat „afacerea” unui deținut

0

Polițiștii au identificat doi bărbați, care prin complicitate au extras de pe contul unei pensionare o sumă de 40 600 de lei.

În luna septembrie curent, o femeie de 71 de ani din raionul Telenești, a sesizat poliția comunicând că ar fi fost telefonată de o persoană, care s-ar fi prezentat ca lucrător al unei bănci comerciale și sub pretextul prevenirii sustragerii mijloacelor financiare din contul de card, i-ar fi cerut acesteia rechizitele cardului bancar, cât și parola OTP primită prin mesajul telefonic.

Ulterior, cu ajutorul datelor obținute, au fost efectuate mai multe tranzacții frauduloase din contul bancar al femeii, cauzându-i acesteia un prejudiciu material considerabil.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar în urma investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală au fost identificați doi suspecți.

Unul dintre suspecți, un bărbat de 31 de ani din Soroca, care este și organizatorul infracțiunii, are statut de deținut în penitenciarul nr.4 din Cricova unde își ispășește pedeapsa pentru infracțiuni similare. Complicele acestuia, un tânăr de 21 de ani din Chișinău, fără antecedente penale este cercetat penal în stare de libertate.

În rezultatul percheziției efectuate, în celula deținutului, au fost depistate și ridicate 2 telefoane mobile, o cartelă SIM și un stick de memorie, care ar putea constitui material probatoriu pe cauza penală și stabilirii implicării bănuitului în comiterea altor infracțiuni.

Conform legii penale, persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani.

Acțiunile de documentare au fost posibile datorită polițiștilor Direcției investigații criminale a INI în comun cu angajații IP Telenești, cu suportul angajaților ANP, sub conducerea Procuraturii raionului Teleneşti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata