Infrastructură mai bună în școlile din suburbii. Ceban: Primăria Chișinău a alocat 8,4 milioane de lei pentru construcția unui bloc cu trei etaje la Liceul Teoretic „Hyperion” din Durlești

0

„Așa cum am promis, nu încetăm să investim în infrastructura școlilor, inclusiv în instituțiile educaționale din suburbii”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că Primăria Chișinău a alocat 8,4 milioane de lei pentru construcția unui bloc cu trei etaje la Liceul Teoretic „Hyperion” din Durlești.

„Costul total al proiectului este de 11 milioane de lei, restul sumei fiind contribuția administrației locale. Noul bloc va fi destinat exclusiv pentru clasele primare. Clădirea va avea o sală sportivă, șase săli de clasă, două laboratoare, vestiare și băi la fiecare etaj. Legătura cu sediul central al liceului se va face printr-un coridor.

Proiectul presupune și amenajarea curții între blocul existent și cel nou și care va fi destinată elevilor claselor I-IV-a. În curte vor fi instalate bănci și pus pavaj. De asemenea, vor fi create zone cu desen sportiv pe asfalt”, a declarat Ceban.

În prezent, la Liceul Teoretic „Hyperion” sunt 50 de clase, dintre care 21 sunt clase primare. În total, în școală învață 1587 de elevi. Construcția noului bloc va permite organizarea lecțiilor într-un singur schimb.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata