Infrastructură modernă pentru copii. Investiții de milioane în Complexul educațional „M. Lomonosov” de la Poșta Veche

0

Complexul educațional „Mihail Lomonosov” din cartierul Poșta Veche al Capitalei prinde viață. În cadrul instituției au început lucrările de reabilitare la un nou bloc din cele trei blocuri de studii, unde vor putea frecventa suplimentar alți 300 de elevi.

„Această instituție, ale cărei blocuri erau lăsate în paragină de mulți ani, o readucem la viață. Anul trecut într-un bloc am deschis o nouă grădiniță. Odată cu reparația liceului, pe care l-am transformat în complex educațional, cererea de înscriere a copiilor în instituție a crescut. Lucrările de reabilitare începute la blocul de studiu sunt realizate de Primăria Chișinău în parteneriat cu organizația World Vision, în contextul unui program de sprijin pentru copiii refugiați, dar și al copiilor din comunitatea gazdă. La liceu am fost în vizită cu directorul operațional de la World Vision, Youssef Mhanna”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

Până la această etapă, au fost schimbate ferestrele la etajul unu și doi, au fost schimbate rețelele de electricitate, sistemul hidraulic, instalat sistemul de ventilație și antiincendiu.

Au fost reabilitate două blocuri sanitare, 6 săli de clase, schimbată pardoseala, au fost vopsiți pereții și reabilitate podurile, conform normelor și standardelor recomandate. Totodată s-a intervenit la pereții de exterior ai blocului, în zonele grav-fisurate. Costul total al lucrărilor a fost de 7,5 mil. de lei. Bugetul cheltuit de Primăria Chișinău este de 4,3 milioane de lei.

„S-a depus un efort comun enorm, la realizarea proiectului, fapt pentru care le mulțumesc partenerilor. Sperăm la continuarea colaborării. Ne propunem să reparăm și etajul 1 al blocului respectiv. În ultimii ani, după ce au început reparațiile numărul copiilor care frecventează Complexul Educațional format din 2 blocuri liceale și unul de grădiniță, a crescut de la 380 la 700, printre care 30 de copii refugiați și mai mulți lucrători din Ucraina. Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov”, este de fapt o instituție cu predare în limba rusă, dar, pentru că este foarte solicitată în cartierul Poșta Veche, iar cererea crește continuu, în liceu au fost deschise și 5 clase cu predare în limba română”, a mai adăugat edilul Ion Ceban.

Anul trecut, în cadrul aceluiași complex, a fost deschisă o grădiniță nouă. Peste 100 de copii frecventează cele 4 grupe noi deschise. Blocul a fost în paragină 20 de ani. Din bugetul municipal pentru acest proiect au fost alocați peste 7 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata