Îngrijorările experților se adeveresc: lipsă de angajați în Poliție

0

Alarma bătută de experți s-a adeverit și criza din sistemul polițienesc ia amploare. Un document adresat șefului Inspectoratul General al Poliției a ajuns în presă. Potrivit acestuia, situația în ce privește lipsa de angajați în poliție este una fără precedent în Republica Moldova.

Din numărul total pe state de 9176 – sunt în jur de 1400 de angajați lipsă, ceea ce constituie în jur de 15 %”. Este o tendință de creștere la depunerea rapoartelor de demisie, din motiv că starea morală-psihologică în rândul efectivului este nesatisfăcătoare, angajații nu dispun de timp liber, toate zilele de odihnă sînt implicați la proteste, orele adăugătoare nu se achită, salarizarea mizeră devine o problemă acută”.

La începutul săptămâni, politologul Ian Lisnevschi atrăgea atenția că meseria de poliţist nu este la fel de atractivă ca odinioară, în Republica Moldova. Din contra, în ultima perioadă, a crescut numărul angajaţilor care vor să plece din sistem, sau refuză să îndeplinească ordinile conducerii pentru participarea la proteste.

Nu demult au majorat salariul la polițiști cu 250 lei. În consecință, au urmat 760 de cereri de demisie într-o singură zi. Îi extraordinar de mult. Maine-poimâine va ieși poliția la protest sau vor boicota și nu vor mai ieși la lucru. Situația este una gravă, iar guvernarea trebuie să se gândească cum să soluționeze această criză”.

Situație fără precedent în … by LibertyDreams

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata