Interzicerea panglicii Sf. Gheorghe va intra în vigoare până la 9 mai, spune deputat PAS

0

Inițiativa PAS de a interzice folosirea panglicii Sfântului Gheorghe va intra în vigoare în „o săptămână-două, cel mult”, anunță deputatul PAS, Lilian Carp, autorul care este și autorul proiectului. Lilian Carp, care este și președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, a sugerat într-un interviu cu Europa Liberă că amendamentul său nu se supune prevederii privind cele trei luni.

„Proiectul de lege a fost votat în a doua lectură, urmează redactarea propriu-zisă a legii, după care publicarea ei în Monitorul Oficial și intrarea oficială în vigoare a legii”, a declarat Carp. Întrebat când se va produce acest lucru, Carp a spus: „În câteva zile, o săptămână-două, cel mult”.

Potrivit amendamentului Carp, care mai trebuie promulgate de președintele Maia Sandu, încălcarea interdicției se va pedepsi cu amenzi de până la 9 000 de lei pentru persoane fizice sau zeci de ore de muncă în folosul comunității și cu amenzi de până la 18 000 pentru persoane juridice.

„După intrarea în vigoare a legii, în atribuțiile poliției va intra să-i amendeze pe cei care vor afișa simbolurile „indiferent unde are loc acest lucru, pe stradă sau oriunde”, a mai spus Carp Europei Libere. Simbolurile interzise vor putea fi folosite „doar în cadrul conferințelor și expozițiilor științifice, sau a filmelor, dar care nu au drept obiectiv propagarea acestora”, a precizat Carp.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata