Într-un an de criză, Guvernul majorează bugetul militar cu aproape 128 de milioane de lei

0

Guvernul majorează bugetul pentru apărarea națională cu aproape 128 de milioane de lei.

Potrivit proiectului de rectificare a bugetului, din această sumă, 35,4 milioane de lei vor fi alocate pentru reparația capitală ”în scopul redresării infrastructurii militare naționale cu alinierea acesteia la condițiile minime privind cazarea și instruirea efectivului, precum și cerințele minime de depozitare, păstrare, și întreținere a tehnicii militare”.
Alte 22,4 milioane de lei sunt suplimentate pentru ”asigurarea militarilor cu accesorii de pat, de corp și echipament individual”. Cu 21,5 milioane de lei se majorează cheltuielile pentru ”asigurarea militarilor cu produse alimentare”.
Totodată, cu 17,3 milioane de lei vor fi suplinite cheltuielile pentru ajustarea alocațiilor pentru cheltuielile comunale; iar 12 milioane de lei – pentru cheltuielile de personal, legate de ridicarea moratoriului pentru 150 de funcții.
La bugetul militar, Guvernul mai prevede 9 milioane de lei pentru confecționarea distincțiilor comemorative ”30 de ani de la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova”; 7,1 milioane – pentru procurarea pieselor de schimb; 3 milioane – pentru carburanți și lubrifianți și 0,1 milioane de lei – pentru achitarea indemnizațiilor la încetarea contractului de muncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata