Invitația deschisă a primarului Capitalei: dialog fără alianțe formale, ci pentru proiecte comune

0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, al cărui mandat a fost validat azi, invită repetat la dialog partidele care au intrat în Consiliul municipal Chișinău. Edilul susține că locuitorii Capitalei așteaptă unitate de la toți aleșii pentru realizarea proiectelor și programelor pentru oraș. ”Nu vorbesc de alianțe și nici de majorități formale sau informale, ci de o abordare constructivă pentru realizarea obiectivelor”, a precizat Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul Capitalei susține că este gata pentru orice discuții și întâlniri atât la sediul Primăriei, cât și la fiecare formațiune în parte.

”Vă invit pe toți, pe cei de dreapta, de stânga și de centru să ne unim să lucrăm. Nu vorbesc de alianțe sau despre majorități formale sau informale. Vorbim despre constructivitate, despre acele proiecte pentru oraș, suburbii și locuitori, pentru obiectivele care am fost aleși. Am fost aleși să furnizăm rezultate. Nu sunt fudul, nu sunt mândru și orgolios. Îmi doresc aceste discuții cu reprezentanții partidelor, sau în incinta Primăriei, ori voi merge la fiecare separat. Sunt gata să merg la fiecare în particular, să discut. Astfel, nu am nici o emoție dacă vor apărea poze cu mine de la sediile partidelor care au acces în CMC. Oamenii așteaptă rezultate, oamenii așteaptă să fim uniți, să fim solidari și așteaptă îndeplinirea angajamentelor”, a declarat Ion Ceban.

Primarul Capitalei a reiterat că este gata să discute despre realizarea a 60% din programele electorale ale PAS și PSRM.

”Suntem gata să implementăm proiectele propuse și de celelalte formațiuni. Am făcut aceste calcule ținând cont de buget și de competențe. Sunt gata să contribui la realizarea a cel puțin a 60% din angajamentele PAS și PSRM pentru cetățeni. Toate aceste proiecte și angajamente sunt față de oameni, în primul rând, care au ales pe cei care să îi reprezinte în consiliul municipal și au așteptări. Intenția mea este să avem abordări constructive și fără populism în CMC, deoarece avem de muncit în următorii 4 ani, iar locuitorii așteaptă rezultate. Nu avem de împărțit nimic altceva decât sutele de problemele din Capitală. Noi azi suntem responsabili să găsim aceste soluții. Or, fiecare dintre noi a vorbit în campania electorală despre viitorul frumos al orașului nostru. Vă invit să facem acest lucru realitate”, a precizat Ion Ceban în cadrul unei conferinței de azi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata