Ion Ceban a declarat că este alogică situația cânt Guvernul acceptă să cheltuie milioane de lei pentru marșul militar, dar refuză să acopere testele COVID

0

Un teatru al absurdului. Așa a calificat Primarul General, Ion Ceban, evenimentele în masă, inclusiv Parada militară, organizate de autoritățile centrale, versus decizia de a interzice careurile în școli de Ziua cunoștințelor și impunerea pedagogilor nevaccinați de a se testa din banii personali.   

Edilul-șef a declarat că este alogică situația cânt Guvernul acceptă să cheltuie milioane de lei pentru marșul militar, dar refuză să acopere testele COVID pentru angajații din Educație. Potrivit lui Ceban, guvernarea demonstrează duble standarde, atunci când insistă să fie respectate de alți oameni regulile, iar în PMAN, de Ziua Independenței, sub văzul tuturor responsabililor sunt încălcate flagrant toate normele epidemiologice.

Primarul a anunțat, sâmbătă, că a primit amenințări de la terțe persoane să tacă, deoarece ”în caz contrat va fi vizitat de procurori”.

”Eu nu voi tăcea și chiar dacă mi s-a transmis prin terțe persoane că va veni procurorul sau nu știu cine din altă parte și mă vor liniști, vă transmit: nu speriați ariciul cu fundul gol. Fac totul ce este în câmpul legal. Ceea ce s-a întâmplat în Piață și s-au cheltuit din ce-am văzut aproape 6 milioane de lei, iar bani pentru pedagogi, bucătari, femei de serviciu nu s-au găsit”, a spus Ceban.

Primarul General a mai menționat că ar fi bine ca cele 17 milioane de lei, de care actualul ”Minister al Finanțelor insistă să fie delapidată municipalitatea în folosul unor escroci, oameni cu dosare penale, să fie alocați pentru testarea pedagogilor”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata