Prevenirea conflictelor regionale discutată la Conferința Globală din Estonia

0

În perioada 26-29 august, Nicolai Țveatcov, Șef adjunct al Biroului politici de reintegrare al Cancelariei de Stat și directorul companiei de cercetare și consultanță politică ”Intellect Group”, Ian Lisnevschi, participă la conferința globală ”O lume verde, social sustenabilă și integrată digital”, care are loc în Narva, Estonia.

Scopul conferinței este de a explora punerea în aplicare a declarației UN75 și de a promova o nouă cooperare internațională în realizarea Obiectivelor Națiunilor Unite de Dezvoltare Durabilă, drepturilor omului, schimbărilor climatice (contribuții mai ambițioase determinate la nivel national la COP 26) într-o lume globalizată.

În discursul său, reprezentatul Republicii Moldova, Nicolai Țveatcov a vorbit despre „prevenirea conflictelor regionale prin consolidarea încrederii și promovarea păcii în exemplul statelor mici”.

Programul constă din prelegeri și discursuri în plen, ateliere de lucru, vizite de studiu, o masă rotundă și discuții care implică toți participanții.

Alături de ţara noastră, la eveniment participă factori de decizie politică, organizații ale societății civile, mass-media și donatori internaționali din Austria, Norvegia, Marea Britanie, Franța, Grecia, Polonia, Lituania, Egipt, Argentina, Statele Unite ale Americii, Japonia și Coreea de Sud.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata